פירות וירקות תופסים מקום מרכזי במטבחים של רובנו.
אנחנו נוטים לצרוך פירות וירקות בהיקפים גדולים מטעמי הנאה, בריאות וגיוון.
מהצד הפחות חיובי, היקפי הצריכה גדלים כי הפירות והירקות נרקבים מהר ומאבדים מהאיכות ומהטעם.
אבל האמת היא שיש לחקלאות הישראלית פירות וירקות משובחים שיכולים להחזיק מעמד ולהזין אותנו לתקופות ארוכות יותר. אנחנו פשוט צריכים ללמוד לשמור עליהם.
אז קבלו מאיתנו כמה טיפים שיסייעו לכם בשמירה על חיי המדף של הפירות והירקות שלכם:
- שמרו על שכבת ההגנה שלהם – בפירות ובירקות קיימת שכבת הגעה טבעית שמעקבת ריקבון והתפתחות עובש. לכן מומלץ לשמור על ההגנה עד לשימוש. אז אם עד היום הייתם שוטפים את הירקות לפני כניסתם למקרר – NO MORE.
- האויבת הגדולה ביותר של הפירות והירקות היא הלחות – ולכן יש להימנע ממנה ככל האפשר.
טיפ נחמד הוא לשים משטח שיספוג את הלחות במקום האחסון – ניתן להשתמש במשטחים ייעודיים או אפילו בנייר סופג שעושה עבודה מעולה. - תכירו את הפירות והירקות שלכם – יש טיפים כללים שאפשר ליישם לשמירה על פירות וירקות.
אבל אם אנחנו רוצים להבטיח את אורך החיים שלהם נתייחס לכל אחד מהם בנפרד.
פירות וירקות לעיתים דורשים תנאים שונים אחד מהשני. לדוגמא, ישנם ירקות שלא ישרדו בלי מקרר ויש כאלה שלא אוהבים אותו בכלל. תבינו מהם הפירות הירקות העיקריים שנמצאים אצלכם בשימוש ותבינו מהם צריכים מכם – חום, קור, חושך, לחות, עטיפה מסוימת ועוד. - תנו להם אוויר – פירות וירקות רבים דורשים אריזה מאווררת ולא אטומה לחלוטין.
שימו לב, שאנחנו רוכשים ירקות ופירות ארוזים כמו גזרים, תפוחי אדמה, תותים, שום ועוד, הם מגיעים באריזות מחוררות.
אז שחררו את הגומייה מהירק. השתדלו שלא לדחוס אותם במגירת הירקות אלא לדאוג למרחב. הקפידו על אריזות מאווררות ותראו שיפור מדהים באורך חייהם. - שמירה במקרר – ירקות ופירות רבים צריכים להגיע לקירור על מנת לשמור על אורך חייהם.
פירות כמו – תאנים, אגסים, פירות יער, תפוחים ועוד, חייבים להישמר במקרר אך יתרה מכך, ממולץ לאחסן אותם במדפים התחתונים.
המדף העליון יבש יותר ועל כן הוא פחות ידידותי ופחות מומלץ עבור פירות וירקות טריים. - ולסיום – טיפ חשוב- אל תכריחו אותם להיות עם מי שהם לא אוהבים.
לא כל הפירות והירקות מסתדרים אחד עם השני. יש כאלה שאם תניחו אותם באותה המגירה הם יפגעו אחד בשני ויתקלקלו מהר יותר. זאת בעקבות רגישות לחומרים שהם מפרישים. למשל אתילן שנמצא בבנות, עגבניות, אפרסקים ועוד.
וכמובן שלפני כל הפעולות האלו מומלץ מראש לרכוש תוצרת טרייה ואיכותית.
זה הזמן להתחיל ליישם ולהוציא את המקסימום מהפירות והירקות שלכם – שיהיה לנו בישול טרי ובריא 😊