מה לא סיפרו לנו על קליפת הרימון
הידעת ? מחקרים קבעו כי החומרים הפעילים נמצאים דווקא בקליפת הרימון.
לאורך השנים שמענו רבות על הרימון ועל סגולותיו.
הרימון הוא פרי בעל היסטוריה רבת שנים משמש כסמל תרבותי, טעים להפליא ונחשב לצמח מפרא.
אך מה שהרבה אנשים לא יודעים זה שהקסם האמיתי נמצא בכלל בקליפה.
מחקרים מראים כי המקור לחומרים הבריאותיים הקיימים ברימון נמצא בקליפה החיצונית.
קליפת הרימון מייצרת את החומרים הבריאים של המצויים ברימון כגון – ויטמין E, ויטמין C, חומצה פולית, אשלגן ועוד. הוא עשיר במינרליים, מסייע בהפחתת כולסטרול, מחזק את מערכת החיסון ומונע מחלות שלא עלינו.
ובעצם, כשאנחנו משלבים בסחיטה בין הרימון לקליפה שלו אנחנו משפרים את הביצועים שלו בכמה רמות.
נמצא כי שילוב של מיץ הגרגירים שבא במגע עם הקליפה מקבל את הרכיבים התזונתיים המצויים. ומכפיל פי כמה את פעילות נוגדי החמצון. ולכן מומלץ ביותר לסחוט אותן יחד.
ולאחר הסחיטה נקבל כמובן משקה רימון סחוט ועשיר בוויטמינם ומינרליים.
משקה המנקה את הדם, מונע דלקות וזיהומים , מזין את העור, מקל על הנגאובר, ומסייע בטיפול בפצעים בכלל ובפה, בכוויות, בדלקות חניכיים ועיניים.
הבעיה היא – שהקליפה מכילה גם שמנים אתריים שהופכים את המיץ שלנו למר כך שלפעמים לא ניתן לשתות. אבל האמת שזו מזמן לא בעיה.
בזכות מותג המסחטות מספר אחד בעולם ניתן היום להפיק מיץ רימונים עשיר ומועשר וטעים ברמות !
ערכו התזונתי הגבוה של הרימון ממצב אותו גבוה ברשימת הפירות המומלצים –
ואף מסוגל להאט ולמנוע מחלות דלקתיות, תופעות הזדקנות למיניהן, השמנה, סוגי סרטן שונים, סכרת, התקפי לב ושבץ מוחי ועוד.
קליפת הרימון מכילה חומרי צבע, וחומרים כגון: ליגנין וסוברין, אשר מחזקים את הפרי והמגנים עליו מפני פגעי מזג אוויר, קרינה, מזיקים ומחלות. כך שהוא משתדל לשמור על עצמו.